Sieraden voor 3D-printen

Servicedetails
Merk RapidDirect
Serienummer buikspieren
Land van herkomst Shenzhen, China
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden
Offerte bespreekbaar
Minimum bestelling 1
Gemiddelde levertijd bespreekbaar zijn
Betalingsmiddel T / T, PayPal, Western Union, Visa

Hoe maak je een 3D-print sieraden

3d printen

3D-matrijsontwerp

Een uniek ontwerp is een van de belangrijkste manieren om unieke sieraden te maken. Gebruikers kunnen een ideaal trouwringmodel ontwerpen met 3D-modelleringssoftware en dit vervolgens naar de juwelier sturen. Als u niet weet hoe u uw eigen model kunt maken door software te modelleren, maakt het niet uit. Zolang u de idee-ontwerper uw idee vertelt, helpt de ontwerper u het model met de hand te ontwerpen op basis van uw idee, en uiteindelijk een driedimensionaal effectdiagram te genereren dat u kunt bekijken totdat u tevreden bent.

Waxvorm in 3D-printen

Het sieradenmateriaal is meestal edelmetaal en de 3D-metaalprinter is niet geschikt voor de productie van dergelijke geavanceerde en gecompliceerde kleine producten. Momenteel wordt het wasgietproces nog steeds gebruikt en wordt de meest kritische wasvorm gemaakt door 3D-printtechnologie. De sieradenindustrie gebruikt meestal DLP lichtuithardende 3D-printer, de huidige 3D-printtechnologie met de hoogste nauwkeurigheid. Met behulp van speciale vloeibare, lichtgevoelige harswas, kan een perfecte wasvorm worden geproduceerd, met de precisie tot op micronniveau, en het reductieontwerp kan tot in de kleinste details worden gemaakt.

 

Plant wax boom

Om een ​​hoge opbrengst en efficiëntie van verloren wasgieten te garanderen, worden meestal meerdere afgewerkte producten samengegoten. De volgende stap is het verzamelen van de modellen.

De 3d-geprinte wasvorm moet uit overtollige steunlijnen worden gesneden en vervolgens met isopropanol worden schoongeschud om de resterende hars te verwijderen. Volg bij het planten van bomen het principe van lichtgewicht aan de bovenkant en zwaar gewicht aan de onderkant. Een soldeerbout wordt gebruikt om het ene uiteinde van de stok op de ring te smelten en het andere uiteinde op de hoofdstok, een stap die in de sieradenindustrie algemeen bekend staat als het planten van wasbomen.

Maak gietvorm

Voordat met deze stap wordt begonnen, moet de wasboom worden gewogen om de hoeveelheid metaal te schatten die nodig is voor het daaropvolgende gieten.

A. Meng gipspasta

In het algemeen wordt gipsvorm gebruikt bij de productie van sieraden en wordt een vacuümmixer gebruikt voor de bereiding van gips. Het gas binnenin kan na de lijmstift worden afgezogen om bellen te voorkomen. De verhouding is 1kg gips poeder + 350 ~ 400ML zuiver water (watertemperatuur 20 ~ 28 ℃).

B. Voegen

Vervolgens wordt de wasboom verticaal gecentreerd in een speciale stalen beker en wordt de voorbereide gipspasta in een vacuümmixer gegoten. De giettijd wordt strikt gecontroleerd binnen 9 minuten en blijft gedurende 20-30 minuten in vacuüm voor het uitharden. Verwijder en wacht 3 uur bij kamertemperatuur voordat de gipsvorm wordt verwijderd.

C. Ontwassen door calcineren

Wasmallen kunnen ook verdampen tijdens het gieten, maar vanwege de precisie en complexiteit van de textuur van de sieraden, is het noodzakelijk om de was te verwijderen voor het gieten, wat ook de prestaties van de gipsvorm verbetert.

Gieten gieten

Na het smelten en stofzuigen van de berekende hoeveelheid metaal, oefen druk uit en injecteer het in de gipsvorm met een matrijsomkeermachine met tussenliggende frequentie, haal het eruit en laat het op natuurlijke wijze afkoelen gedurende 5 ~ 10 minuten, en verwijder vervolgens het gieten nadat het is volledig afgekoeld in water.

Verwerking en afwerking

Snijd de ring uit de kofferbak, na polijsten, polijsten, diamanten set, enzovoort, is een ring die bij hun eigen ontwerp hoort, klaar.

Het sterk ontwikkelde industriële niveau van vandaag heeft onze kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd, maar met de voortdurende verbetering van de levensstandaard van mensen, worden veel mensen moe van cookie-cutter producten. Met de ontwikkeling van opkomende technologieën zoals de 3D-printindustrie wordt gepersonaliseerde aanpassing een trend in veel industrieën.

Productshow

3d printen

 

Fabriekshow

3d printen

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Rm306, ZhiMei Space, No 2th., Lixin Rd, Fuyong Town, Shenzhen, China, 518103

E -

info@rapiddirect.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-85276703

- de telefoon : 86-0755-85276703

Werktijd :9:00-18:30(Beijing tijd)

contact us