3D-printwagen

Servicedetails
Merk RapidDirect
Land van herkomst Shenzhen, China
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden
Offerte bespreekbaar
Minimum bestelling 1
Gemiddelde levertijd bespreekbaar zijn
Betalingsmiddel T / T, PayPal, Western Union, Visa

3D-printtechnologie

3d printen

SLS / SLM

Het idee van SLM werd voor het eerst voorgesteld door het Fraunhofer Institute in Duitsland in 1995. Het principe van SLS en SLM is vergelijkbaar met 3D-printtechnologie en de lijm wordt veranderd in een laserstraal. Scan vóór het begin van de laserstraal met hoge vermogensdichtheid, horizontaal gespreide poederrol metaalpoedertegel naar de eerste substraatverwerkingskamer, en vervolgens wordt de laserstraal uitgevoerd volgens de huidige laag contourinformatie selectief om het substraat van poeder te smelten, werk de omtrek van de huidige laag uit en ga vervolgens over naar de volgende laag voor verwerking, dus lagen van verwerking, tot de voltooide onderdelen zijn verwerkt.

Hoofdmaterialen: kunststof, was, keramiek, metaalpoeder

Voordelen: complexe onderdelen kunnen zonder ondersteuning worden voorbereid.

Nadelen: vanwege de legdichtheid van lijm is de dichtheid van sommige 3D-technologieproducten niet hoog.

 

3DP

3DP, ook bekend als lijmstraal, inkjet poeder printen. Deze 3D-printtechnologie werkt het dichtst bij traditioneel tweedimensionaal inkjetprinten. Net als bij het SLS-proces, maakt 3DP-technologie ook delen door poeder tot een geheel te binden, maar het bindt niet door lasersmelten, maar door het bindmiddel dat uit het mondstuk wordt uitgeworpen om het bindwerk te voltooien.

Als een van de 3D-printtechnologieën is 3DP-technologie de meest veelbelovende rapid prototyping-technologie na SLS, FDM en andere veel gebruikte rapid prototyping-technologie. 3DP heeft de aandacht getrokken van veel uitstekende 3D-printbedrijven.

Hoofdmaterialen: kwartszand, keramisch poeder, gips poeder en andere poederverbruiksartikelen

Voordelen: geen laser en andere dure componenten, lage kosten en eenvoudig te bedienen en te onderhouden; Snelle verwerkingssnelheid; De prijs van verbruiksgoederen en vormmaterialen is relatief goedkoop en de printkosten zijn laag.

 

FDM

FDM is een afkorting voor Fused Deposition Modelling. De technologie werd ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Scott Crump in 1988. Om de FDM-technologie op een algemene manier te begrijpen, GEBRUIKT deze hoge temperatuur om materialen in een vloeibare toestand te smelten, die wordt uitgestoten door een mondstuk dat in de xy-richting kan bewegen en uiteindelijk wordt gevormd driedimensionale objecten in driedimensionale ruimte.

Hoofdmaterialen: polypropyleen, ABS gietwas, enz

Voordelen: lage kosten, eenvoudige structuur, hoge gebruiksefficiëntie van grondstoffen.

Nadelen: relatief lage vormsnelheid, spuitmond vatbaar voor verstopping, onhandig onderhoud.

 

SLA

De stereoscopische lithografietechnologie van SLA neemt fotogevoelige hars als grondstof en GEBRUIKT laserbestuurd door een computer om het oppervlak van de fotogevoelige hars punt voor punt te scannen volgens de informatie van elke laagsectie van het onderdeel. De dunne harslaag in het gescande gebied produceert een fotopolymerisatiereactie en stolt, waarbij een dunne laag van het onderdeel wordt gevormd. Nadat de eerste laag is uitgehard, verplaatst u een laagdikte onder de werkbank en brengt u vervolgens een nieuwe laag vloeibare hars aan op het oppervlak van de eerder uitgeharde hars totdat een driedimensionaal vast model is verkregen. Deze methode heeft de voordelen van hoge vormsnelheid, hoge automatisering, willekeurige complexe vorm en hoge maatnauwkeurigheid, en wordt voornamelijk gebruikt in snelle prototyping van gecompliceerd en uiterst nauwkeurig fijn werkstuk.

Hoofdmaterialen: vloeibare lichtgevoelige hars, enz

Voordelen: hoge vormnauwkeurigheid; De sinterdichtheid van onderdelen is goed.

Nadelen: problemen bij de vervolgverwerking; Secundaire uitharding is een ernstig probleem.

 

   3D-print Productshow

3d printen

 

Fabriekshow

3d printen

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Rm306, ZhiMei Space, No 2th., Lixin Rd, Fuyong Town, Shenzhen, China, 518103

E -

info@rapiddirect.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-85276703

- de telefoon : 86-0755-85276703

Werktijd :9:00-18:30(Beijing tijd)

contact us